Tivibu, Ethıcal Corporatıon Sorumlu İş Ödülleri’nde Finalde

Türk Telekom Grubu ekonomik, sosyal veya fiziksel sebeplerle toplumsal hayata katılamayan vatandaşların bilgiye erişimine katkıda bulunma vizyonuyla hayata geçirdiği "Engelsiz Tivibu" projesiyle Ethical Corporation Sorumlu İş Ödülleri’nde (Responsible Business Awards) finale kaldı. Görme ve işitme engelli bireyler için sunulan Engelsiz Tivibu hizmeti, Ethical Corporation Sorumlu İş Ödülleri’nde “En İyi Müşteri Odaklı Ürün” kategorisinde finalist oldu.

Türk Telekom Grubu uluslararası alandaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Ekonomik, sosyal veya fiziksel sebeplerle toplumsal hayata katılamayan tüm vatandaşların bilgiye erişimine katkıda bulunma vizyonuyla hayata geçirilen "Engelsiz Tivibu", dünyanın en sorumlu şirketlerinin belirlendiği Ethical Corporation Sorumlu İş Ödülleri’nde “En İyi Müşteri Odaklı Ürün” kategorisinde finale kaldı.

Engelsiz Tivibu ile engeller ortadan kalkıyor

Tivibu’da yapılan geliştirmeler sayesinde, görme engelli Türk Telekom Grubu müşterileri kullandıkları ekran okuyucu programlarla Tivibu Web üzerinden kaliteli TV izleme deneyimi yaşayabiliyor. Engelsiz Tivibu ile görme engelli kullanıcılar, betimlemeli film klasörüne kolayca ulaşıyor, konuşan TV kumandası ile rahatça kanal değiştirip yayını ileri, geri oynatıp tekrar izleyebiliyor, engelli dostu olarak tekrar dizayn edilmiş Tivibu web ile tüm Tivibu platformunu ekran okuyucu programlarla kullanabiliyorlar.

Ethical Corporation Responsible Business Awards hakkında

İngiltere’de bulunan FC Business Intelligence Ltd. adlı özel bir kuruluşa bağlı dünyaca ünlü bir danışmanlık şirketi olan Ethical Corporation kurumsal sosyal sorumluluk, uyum, risk ve yönetim konularında danışmanlık veriyor. Ethical Corporation tarafından 6 yıldır düzenlenen, dünyanın dört bir yanından birçok büyük şirketin katıldığı Responsible Business Awards (Sorumlu İş Ödülleri) sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, çevre ve etik gibi alanlarda topluma katkı sağlayan projeleri derecelendiriyor.

​​​​​​​​​​​​​​

Bülten Tarihi: 15 Ağustos 2015​​​