Türk Telekom Grup Şirketleri, AfricaCom 2015’e Damgasını Vurdu

Türk Telekom Grup şirketleri Argela ve Türk Telekom International, en son teknolojiye sahip ürün ve çözümlerini, 17-19 Kasım 2015 tarihlerinde, Güney Afrika’nın Cape Town kentinde düzenlenen AfricaCom 2015 fuarında katılımcıları ile paylaştı.  Katılıcıların yoğun ilgi gösterdiği Argela ve Türk Telekom International’ın yenilikçi ürün ve çözümleri; fuara damgasını vurdu.

Afrika kıtasının en önemli teknoloji etkinliği olarak nitelendirilen AfricaCom 2015, 375’i aşkın şirketin katılımıyla düzenlendi. Yaklaşık 350 konuşmanın gerçekleştirildiği fuar, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen 10 binden fazla teknoloji profesyonelini ağırladı. Fuarda;  son teknolojiler, trendler, sektöre ilişkin gelecek öngörüleri paylaşılırken; hızla değişen teknolojiler karşısında şirketlerin geliştirdiği strateji ve yeni iş modelleri de değerlendirildi.

5G teknolojileri alanında dünyada söz sahibi şirketlerden biri olan ve bu alanda birçok Ar-Ge çalışmasına imza atan Argela, AfricaCom’da açtığı standında; Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Sistemi Geliştirme projesi ULAK kapsamında geliştirilen çözümlerin yanı sıra Ağ Performans İzleme, Abone Analitikleri ve Small Cell çözümlerinin (3G & LTE) tanıtımını gerçekleştirdi. Türk Telekom International ise katılımcılara, uluslararası veri ve toptan ses hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Argela’nın telekom endüstrisine yönelik yenilikçi çözümleri ilgi odağı oldu

Argela, AfricaCom’da hem bugünün ihtiyaçlarına yanıt verecek hem de geleceğin iletişim teknolojilerini belirleyecek çözümleri ile yer aldı. Bunlardan biri de ULAK projesi kapsamında geliştirilen 4G/LTE-Advanced MACROCELL baz istasyonu oldu. Bu çözüm, mobil kapsama alanını genişleterek kapasiteyi artıran, telekom endüstrisine yönelik yenilikçi teknolojilerden biri olarak kabul ediliyor. Erişim çözümlerinden Long Range Small Cell, özellikle seyrek yerleşimin olduğu geniş coğrafi alanlarda ses ve veri haberleşme hizmetleri sunulmasını sağlıyor.

Rural Small Cell ise 3G/4G LTE destekli; ses, SMS ve veri servisleri ile kullanıcısına mobil iletişimin avantajlarını sunan erişim çözümleri arasında yer alıyor. Telekomünikasyon operatörlerine yönelik Ağ Performans İzleme (NPM) ve Abone Analitiği çözümleri ise, ağ performansının uçtan uca ve donanım tedarikçilerinden bağımsız olarak etkin bir şekilde izlenmesine ve böylece ağ servis kalitesinin yükseltilmesine imkan tanıyor.

Telekom endüstrisine yönelik yenilikçi çözümleri ilgi odağı olan Argela’nın, AfricaCom’da tanıttığı ürünlerden AMON 3G/4G Tactical Small Cell ise yüksek güvenlik ve kapasite gerektiren koşullarda üstün nitelikli iletişim ihtiyaçlarını başarıyla karşılıyor.

Türk Telekom International çözümleriyle AfricaCom’daydı

Dünyanın önde gelen toptan veri ve kapasite servis sağlayıcıları arasında yer alan Türk Telekom International (TTI) AfricaCom fuarında; 40 bin km’yi aşan fiber optik ağ altyapısı ve dünya çapında sahip olduğu 150’den fazla ara bağlantıyla sunduğu uluslararası veri ve toptan ses hizmetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. TTI ayrıca, küresel arenadaki faaliyetlerinde uçtan uca hizmet sunma stratejisini destekleyecek yeni iş ortaklıkları için de uluslararası teknoloji şirketleri ile görüşmelerde bulundu.

​​​

Bülten Tarihi: 30 Kasım 2015