Mersin, 4.5G deneyimini ilk kez Türk Telekom Grubu ile yaşadı

Türk Telekom Grubu; 4.5G teknolojisini, Türkiye’nin dört bir yanında, canlı olarak son kullanıcının deneyimine sunmaya devam ediyor. Ekim ayı içinde, İstanbul’da gerçekleştirilen 27. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde, 4.5G teknolojisini ilk kez canlı olarak son kullanıcının deneyimine sunan ilk ve tek operatör olan Türk Telekom Grubu, aynı vizyonla 4.5G deneyimini çeşitli illere taşıyor.

Türkiye’de 4G testlerinin öncülüğünü üstlenen Türk Telekom Grubu, 4.5G teknolojisini Mersin’e taşıyarak, şehirdeki ilk canlı 4.5G deneyimini yaşattı. Mersin’deki deneyimleme; gerçek kullanım koşullarında ve 4.5G’ye uyumlu telefonlar üzerinden Türk Telekom Grubu’nun, IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi’nde aldığı frekans paketleri kullanılarak yapıldı.

4.5G’nin hayata geçmesi ile mobil internet erişimi deneyiminin farklı bir boyuta taşınacağını belirten Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye’de 4G testlerini başlatan operatör olarak, ülkemiz çapında, gerçek kullanım koşullarında, canlı  4.5G testleri gerçekleştirme ve kullanıcıları 4.5G’nin sunacağı ayrıcalıklarla tanıştırma vizyonu hareket ediyoruz. Bu kapsamda ile önce İstanbul’da ilk kez 4.5G deneyimini canlı olarak son kullanıcılara sunduk; şimdi de Mersin’de ilk kez, gerçek kullanım koşullarında 4.5G deneyimini sunduk. Türk Telekom olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gerçekleştirilen IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi kapsamında aldığımız frekanslarla en yüksek hızı ve kapasiteyi sağlayacak tek operatör konumdayız. Hem açık hem kapalı alanlarda müşterilerimize en iyi mobil deneyimini biz yaşatacağız. Yaptığımız bu testler; Nisan 2016 itibariyle hayatımıza girecek olan 4.5G’de, müşterilerimize  gerçek 4.5G deneyimini Türk Telekom olarak bizim sunacağımızın bir ön hazırlığı ve kanıtı niteliğindedir.”

Müşteri başına frekans verimliliği en yüksek operatör

26 Ağustos’ta gerçekleştirilen IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi’nde aldığı frekans paketleriyle Türkiye’de hız, kapsama alanı ve kapasite açısından müşterilerine en iyi hizmeti sunabilecek pozisyona yerleşen Türk Telekom Grubu “Müşteri başına frekans verimliliği en yüksek operatör” oldu.

4.5G ile hayatımızda neler değişecek…

Birden fazla kişiyle cepten kesintisiz video konferans gerçekleştirilebilecek, büyük dosya transferi yapılabilecek, her yerden şirket ağına hızlı bağlantı kurulabilecek ve yüksek hızda veri paylaşılabilecek. Yüksek çözünürlüklü film ve videolar her yerden kesintisiz seyredilebilecek. 4.5G günümüz mobil internet hızına oranla 10 kat hızda mobil internet kullanmamızı sağlayacak. Örneğin 40 dakikalık bir HD dizi 6 saniye gibi kısa bir sürede indirilebilecek, sosyal medyada 1 saniye içerisinde 100 fotoğraf paylaşılabilecek.

Bülten Tarihi: 28 Ekim 2015​​​