Girişimcilik Ekosistemi Türk Telekom PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde Buluşuyor

Türk Telekom Grubu Girişimleri Hızlandırma Programı PİLOTT, girişimcilik ekosistemini 16 Eylül 2015’te İstanbul’da bir araya getiriyor. PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde dünyadan ve Türkiye’den başarılı girişimci ve yatırımcılar deneyimlerini paylaşacak. Zirve’de ayrıca, PİLOTT programının en başarılı 3 girişime ödülleri verilecek.

Türk Telekom Grubu, Türkiye’de özel sektör bünyesinde hayata geçirilen ilk girişimleri hızlandırma programı PİLOTT kapsamında; dünyadan ve Türkiye’den önemli girişimci ve yatırımcıları 16 Eylül’de düzenleyeceği PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde bir araya getirecek.

Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan ve Türk Telekom Grubu Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Hakan Dursun’un ev sahipliği yapacağı zirvede dünyaca ünlü girişimci ve yatırımcı Shervin Pishevar ve ülkemizde girişimcilik ruhunun yaygınlaştırılmasına öncülük eden Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin konuşmacı olarak yer alacak.

Zirve’de bu yıl, kadın girişimcilerle ilgili ayrı bir panel de yer alacak. Başarılı kadın girişimciler, m-Spark’ın Kurucu Ortağı Ferhan Cook ve Big Chefs’in Kurucu Ortağı Gamze Cizreli panelde konuşmacı olacak.

Kazanan girişimler Silikon Vadisi’ne uçacak

Zirve’de PİLOTT Girişim Hızlandırma Programı’ndan mezun olan 8 girişim 3’er dakikalık sunumlarla projelerini ve iş modellerini anlatacaklar. Sunumların ardından en başarılı 3 girişime ödülleri verilecek. Kazanan projeler toplam 100.000 TL’lik sermaye desteğinin yanı sıra ABD’de Silikon Vadisi ziyareti kazanacak. Kazanan girişimciler Silikon Vadisi’nde global girişimlerin ofislerini ziyaret edip dünyanın önde gelen girişimci ve yatırımcılarıyla görüşme imkanı elde edecek.

PİLOTT, Türk ekonomisine kazandırmaya devam ediyor

16 Eylül’de düzenlenecek PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nin en önemli özelliklerinden biri de, girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarını bir araya getirmesi olacak. PİLOTT girişimleri projelerini; yatırımcılarla, global çapta başarı elde etmiş girişimlerle ve ilgili kurumlarla paylaşacak.

Yenilikçi fikirleri Türk Telekom bilgi birikimi ve teknolojisi ile büyütüp hızlandırmak için tasarlanan ve Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen girişimleri hızlandırma programı PİLOTT Eylül 2013’te uçuşa geçerek bir ilke imza attı.  PİLOTT’un üç dönemi boyunca girişimlere toplam 750 bin TL sermaye desteği sağladı. 8 girişim yatırım alırken, 1 girişim projesi Türk Telekom Grubu tarafından satın alındı ve ürünleşti. 6 girişim ise Türk Telekom’la iş ortağı oldu.

​​ ​​​​​​​​​​

Bülten Tarihi: 11 Eylül 2015​​​