Türk Telekom’un siber güvenlik çözümüne uluslararası ödül

​​Başarılarını küresel çapta aldığı ödüllerle taçlandırmayı sürdüren Türk Telekom, uluslararası iki ödüle daha layık görüldü. Türk Telekom, Hindistan’da düzenlenen “Küresel Bilgi Teknolojileri Mimarisi Mükemmeliyet Ödülleri”nde, siber tehditlere karşı ilk kez geliştirilen ve müdahale sürelerini saatlerden dakikalara indiren “Siber Tehditlere Karşı Otomatik Koruma Projesi” ile ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, bilişim alanında bugüne kadar elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi. BT Mimarisi Şirketi iCMG tarafından bu yıl Hindistan’ın Silikon Vadisi olarak bilinen Bangalore’de, 8 Eylül tarihinde düzenlenen “Küresel Mimari Yapı Mükemmeliyet Ödülleri” kapsamında Türk Telekom, “Siber Tehditlere Karşı Otomatik Koruma Projesi”yle ödüle layık görüldü.

Bu proje ile manuel yapılan siber tehdit analizi ve önleme işlemlerinin otomatik yapılmasını sağlayan Türk Telekom, böylece sektörde bir ilki gerçekleştirdi. Proje öncesinde siber saldırı ve siber suçlara karşı aksiyon alma süresi saatler sürerken, bu projeyle gerekli aksiyonlar dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilir hale geldi. Böylece Türk Telekom, kendi sistemlerinin ve müşterilerinin bilgi güvenliğini sağlamak için yaptığı çalışmalara pratik ve hızlı cevap verebilen bir yenisini daha ekleyerek bilgi güvenliğini daha da pekiştirdi.

Türk Telekom Güvenlik Operasyonları Grup Müdürü Kubilay Önder, Bangalore’deki törene katılarak Türk Telekom adına ödülü teslim aldı.

Bülten tarihi: 11 Eylül 2016​​​​​