Türk Telekom Akademi, Sanal Gerçeklik projesi ile ödül aldı

Türk Telekom Akademi, çalışanlara verdiği iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri için iş güvenliği ekibi ile birlikte geliştirdiği sanal gerçeklik uygulaması ile Stevie Üstün İşveren Ödüllerinde Altın Stevie ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, sahip olduğu insan kaynağına yatırım yapmayı sürdürüyor. Türk Telekom çalışanlarının kişisel, mesleki, teknik gelişimine ve eğitimine destek vermek üzere faaliyet gösteren kurumsal okulu Türk Telekom Akademi, bu yılın başında geliştirdiği sanal gerçeklik teknolojilerini eğitim programlarına dahil etti. Bu uygulama ile iş sağlığı ve güvenliği alanında Türkiye’de bir ilke imza atan şirket, Stevie Üstün İşveren Ödülleri’nde Altın Stevie ödülünün sahibi oldu.

Gerçeğe en yakın tecrübe için teknoloji

Türk Telekom Akademi, sanal gerçeklik uygulamasını eğitimlerine dahil ederek çalışanlarına gerçeğe en yakın ortamda saha deneyimi edinme imkanı sunuyor.

Proje kapsamında Türk Telekom’un saha çalışanları, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki eğitimlerini  ‘Yüksekte Çalışma Sanal Gerçeklik Uygulaması’ ile almaya başladı. Eğitimlerde telefon destekli sanal gerçeklik gözlüğü ile kullanılabilecek uygun bir uygulama tasarlandı. Sahada aktif olarak görev alacak olan çalışanlar, bu uygulama ile metrelerce yükseklikteki iletişim kulelerine tırmanmadan; gerekli ve doğru tırmanma ekipmanlarını seçme, güvenli şekilde tırmanma ve doğru bağlantı noktalarını güvenli bir ortamda uygulamalı olarak tecrübe etme imkanına sahip oluyorlar. Ayrıca uygulama dış ses ile desteklenerek göze ve kulağa aynı anda hitap edilmesi sağlandı.

Saynur Önen: “Teknoloji ile harmanladığımız eğitim projelerimizi yaygınlaştıracağız”

Bu yeni ve ödüllü eğitim programı ile ilgili açıklama yapan Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen şunları söyledi; “Çalışanlarımız için sürekli eğitim ve gelişim platformu olarak konumlandırdığımız Türk Telekom Akademi çatısı altında yaratıcı ve öncü uygulama ve programlar hayata geçiriyoruz. İnsana yatırımı ana stratejilerinden biri olarak gören şirketimizin teknoloji alanındaki gücünü de arkamıza alarak eğitim alanında yenilikçi öğrenme biçimleri geliştiriyoruz. ‘Teknoloji için İnsan, İnsan için Gelişim’ sloganıyla çıktığımız bu yolda geliştirdiğimiz “Yüksekte Çalışma Sanal Gerçeklik” projemiz ile bir ilke daha imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası çapta bir ödüle layık görüldüğümüz bu projemizi farklı kapsamdaki konu başlıkları ile yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.”

Bülten Tarihi: 15 Kasım 2016

​​​