Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları 2016’da 89 madalya kazandı

Türk Telekom Amatör Sporcular 1

Türk Telekom Amatör Spor Kulüplerinin genç sporcuları, Avrupa şampiyonaları da dahil olmak üzere 2016'yı birçok ulusal ve uluslararası zaferle tamamladı. Türk Telekom'un destek verdiği ve Türkiye'nin gururu olan kulüp sporcuları, 2016 yılı içerisinde 31 farklı spor dalında toplam 89 madalya kazandı.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, Türk sporunun gelişmesine 2016’da da destek vermeye devam etti.  Türk Telekom’un atletizmden boksa, judodan badmintona 31 farklı dalda faaliyet gösteren Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları, 2016 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası arenalarda elde ettikleri başarılarıyla toplamda 89 madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'deki müsabakaların yanı sıra Avrupa ve Balkan şampiyonalarında da adından söz ettirmeyi başaran Türk Telekom amatör sporcuları, 43 şehir ve 44 spor kulübünde yapılanan ve sayıları 6 bine yaklaşan devasa bir kadro olarak yoluna devam ediyor. Ayrıca profesyonel takımlara ve milli takıma seçilme başarısını göstererek Türkiye'yi yurt dışında temsil eden yüzlerce yetenek kalitesi yüksek genç sporcu bulunuyor.

Erzincan Amatör Spor Kulübü sporcuları 53 madalya ile en fazla madalya toplayan ekip oldu

Türk Telekom Amatör Sporcular 2

2016 yılı içerisinde Türk Telekom Amatör Spor Kulüpleri arasında en fazla ödüle sahip olan Erzincan Badminton Amatör Spor Kulübü sporcuları, geçtiğimiz yılı Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonalarında kazandığı toplam 53 madalya ile taçlandırdı. Sakarya Türk Telekom Amatör Spor Kulübü ise 2016'da halterde ve triatlon dalında mücadele eden sporcuları ile birlikte yedi madalya kazandı. Isparta Türk Telekom Spor Kulübü'nün güreşçileri de Avrupa Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası'nda altı madalyayı ülkemize getirdi. Türk Telekom'un amatör sporcuları ayrıca atletizm ve tekvando branşlarında Avrupa şampiyonaları da dahil olmak üzere dokuz madalyanın sahibi oldu. Amatör sporcular bisiklette ise dört madalya kazandı. Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları öte yandan yurt içindeki şampiyonalarda ise güreşte iki madalya, judo ve karatede sekiz madalya kazandı. Denizli, Giresun, Ankara, Zonguldak, Amasya ve Rize Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları da 2016 yılında önemli başarılara imza atarak çok sayıda madalya elde etti.

Türk Telekom Amatör Sporcular 3

Genç yaşına rağmen daha önce de birçok dalda madalya sahibi olan 15 yaşındaki genç halterci Türk Telekom Sakarya sporcusu Emine Ayyıldız Polonya'da bir altın bir de gümüş madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Kastamonu Türk Telekom Amatör Spor Kulübü Taekwondo milli sporcusu Onur Talha Soykan ise Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda 49 kiloda mücadele ederek Avrupa üçüncüsü oldu. Bursa'da 10 ülkenin katılımıyla düzenlenen 14-15 yaş Minikler Balkan Şampiyonasında Isparta Türk Telekom güreşçisi Havva Sağlam ise Balkan ikincisi oldu.

Türkiye'nin gururu olan Türk Telekom Amatör Spor Kulübü sporcuları, ülkemizi uluslararası arenada 2017 yılında da başarıyla temsil etmek için var güçleriyle çalışmaya; Türk Telekom da gururla destek olmaya devam ediyor.

Türk Telekom Spor web sitesinden basketbol, sportif faaliyetler, spor haberleri ve daha fazlası hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bülten Tarihi: 12 Ocak 2017

​​​​​