Standard&Poors, Türk Telekom’un görünümünü “Durağana” yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors (S&P), son çeyreklerde güçlü operasyonel sonuçlar elde eden ve güçlü gelir büyüme beklentisi sunan Türk Telekom’un yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-" (yatırım yapılabilir seviye) olarak teyit ederken, görünümünü negatiften durağana yükseltti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors (S&P), Türk Telekom’un faaliyet başarısının sağlam olduğunu göstermeye devam edeceğine ve likidite oranı sağlam olduğuna inandıklarını belirterek yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-" (yatırım yapılabilir seviye) olarak teyit ederken görünümünü de “Negatiften Durağana” yükseltti.

S&P’nin Türk Telekom’un görünümü “Durağana” yükseltmesinde şirketin son çeyreklerdeki güçlü operasyonel sonuçlarının, güçlü gelir büyüme beklentisinin ve ülke görünümünün yükseltilmesinin de etkili olduğu belirtti.

​​​​ ​​​​​​​​​​​​

Bülten Tarihi: 12 Mayıs 2016