Türk Telekom, İSMEK ile birlikte ‘Telekomünikasyon Satış Danışmanı’ yetiştirecek

​​

Türk Telekom, yeni bir teknoloji eğitim projesi hayata geçiriyor. Türk Telekom’un İSMEK ile birlikte ‘Telekomünikasyon Okulu’ adı altında hayata geçireceği proje kapsamında telekomünikasyon sektöründe kariyer planlayanlara teknoloji alanında eğitimler verilecek. Sektörün yetkin ve eğitimli çalışan ihtiyacını karşılamayı amaçlayan projede eğitim alacak kişiler, Türk Telekom bayilerinde çalışma fırsatına da sahip olacaklar.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi İSMEK ile birlikte hazırladığı teknoloji eğitimi projesiyle sektörün perakende satış kanalları için Telekomünikasyon Satış Danışmanı yetiştirecek.

Türkiye’de ilk defa Türk Telekom ve İSMEK işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Telekomünikasyon Okulu projesi kapsamında, kariyerini telekomünikasyon sektöründe planlayanlara teknoloji ve telekomünikasyon alanlarında yetkinlik kazandırılması amaçlanıyor.
Ücretsiz olarak verilecek eğitimleri tamamlayan kişiler, 81 ilde hizmet veren Türk Telekom bayilerinde çalışma fırsatına da sahip olacaklar.

Üç ayrı kategoride toplam 64 saat eğitim verilecek

Katılımcıların kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak gibi amaçlarla eğitim veren İSMEK kursları bu defa Türk Telekom işbirliği ile  öncelikle İSMEK’e bağlı Bahçelievler Şirinevler ve Maltepe Altayçeşme kurs merkezlerinde iki ayrı sınıfta eğitim vermesi planlanıyor. Telekomünikasyon Okulu’nun önümüzdeki dönemde diğer illerde de açılması hedefleniyor.

Telekomünikasyon eğitimleri alanında uzman İSMEK eğitmenleri tarafından 16 kişilik sınıflarda toplam 64 saat verilecek. Eğitimler 24 saat teknik eğitim, 24 saat iletişim eğitimi ve 16 saat satış eğitimi olmak üzere üç ana kategoriden oluşuyor.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler “Telekomünikasyon Satış Danışmanı” sertifikasına sahip olacak. Telekomünikasyon sektöründe sertifikalı bir aday olarak iş bulma fırsatı yakalayacak kursiyerler aynı zamanda Türk Telekom bayilerine hizmet veren Mental İnsan Kaynakları’nın aday havuzuna da kaydedilerek istihdam edilmeleri sağlanacak.

İlki Ocak 2017’de başlayacak olan Telekomünikasyon Okulu eğitimlerine katılmak isteyen kişilerin en az lise mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olup 40 yaşını geçmemiş olmaları gerekiyor.

İSMEK kayıt ve İSMEK başvuru hakkında detaylı bilgi için www.ismek.istanbul adresi ziyaret edilebilir.

Bülten Tarihi: 6 Ocak 2017

​​​​