Türk Telekom Blog

01.02.2024 Teknoloji

7 Maddede Android Telefondan, iOS Telefona Rehber ve Veri Aktarımı

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Androidden iOS’a geçmek isteyenler için, telefon üzerinden veri aktarımını gerçekleştirmek biraz uğraştırıcı gözükse de aslında oldukça kolay. iPhone Android geçiş işleminde; rehber, fotoğraf, mesaj ve uygulama verileri gibi önemli bilgilerin aktarılması gerekiyor. Transfer işlemi için genelde özel uygulamalar kullanılıyor.

“Telefon aktarma nasıl yapılır?” sorusunun cevabı, cihazların birbirleriyle uyumlu olması ve gerekli yazılımların yüklü olmasıyla başlıyor. İki cihaz arasında Wi-Fi veya kablo bağlantısı kurularak veri transferi gerçekleştirilir. Transfer sırasında dosyaların uyumluluğu ve depolama alanı yeterliliği kontrol edilmeli. İşlem tamamlandığında yeni cihazınızdaki verileri kontrol ederek transferin başarılı olduğundan emin olmanız gerekebilir. Böylelikle eski telefonunuzdaki bilgilerin yeni cihazınıza sorunsuz bir şekilde aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

1-Apple Cihazınızla İşleme Başlayın

Apple cihazına geçiş yaparken Android telefon aktarma işlemi, verilerinizi korumayı ve ihtiyaç duyduğunuzda tekrar kullanabilmenizi sağlıyor. Android'den iOS'a geçiş rehberi adımlarını izlemeniz süreci daha etkili kılıyor. Öncelikle Apple aygıtınızı açıp Android cihazınızı yanına yerleştirerek işleme başlayabilirsiniz. Cihazınızda beliren hızlı başlangıç ekranında 'Elle Ayarla' seçeneğine dokunarak ekranın sunduğu adımları takip edebilirsiniz. Bu aşamada eSIM etkinleştirmesi gibi bazı özel konfigürasyonlar gerekebilir. Bu işlemler verilerinizin eksiksiz bir şekilde yeni iOS aygıtınıza aktarılmasına yardımcı oluyor.

2-Android’de Bulunan Verileri Taşı Seçeneğine Yönelin

Android'den iOS'a veri aktarma işlemi için öncelikle iOS cihazınızda 'Uygulamalar ve Veriler' ekranına erişmeniz gerekiyor. Android cihazdan iOS'a rehber aktarma işlemini başlatmak için 'Android'deki Verileri Taşı' seçeneğine dokunmalısınız. Eğer ayarlarınızı önceden tamamladıysanız ve cihazınızı sıfırlamak istemiyorsanız içeriği manuel olarak aktarma seçeneğine de sahipsiniz. Android'den iOS'a uygulama aktarma işlemi için de aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. iPhone telefon aktarma işlemi sırasında veri transferini doğru bir şekilde yapabilmek için dikkatli olmanız gerekiyor.

3-iOS’e Taşı Uygulamasını Kullanın

Android'den iOS'a geçiş WhatsApp konusunda 'iOS'e Taşı' uygulaması önem taşır. Uygulama sayesinde WhatsApp sohbetleriniz dahil olmak üzere önemli verilerinizi kolayca taşıyabilirsiniz. Ayrıca telefon rehberini başka telefona aktarma işlemi de uygulama aracılığıyla kolay hâle gelir. Android cihazınızda uygulamayı açıp iOS cihazınızdaki QR kodunu tarayarak Google Play Store üzerinden kolayca indirebilirsiniz. Uygulamayı açtıktan sonra ekranda beliren talimatları izleyerek hüküm ve koşulları kabul etmeniz gerekiyor.

4-Kod Gelmesini Bekleyin

Telefon bilgileri aktarma sürecinde iOS cihazınızdaki 'Android'den Taşı' ekranını görmelisiniz. Burada veri transferini başlatmak için öncelikle ekranda belirecek kodu beklemeniz gerekiyor. Kod 6 veya 10 basamaklı olabilir. Eğer Android aygıtınızda zayıf internet bağlantısı ile ilgili bir uyarı alırsanız işlemi tekrarlamalısınız. Kodun gelmesi iki cihaz arasında güvenli bir bağlantı kurulmasını ve verilerinizin doğru bir şekilde yeni iOS cihazınıza aktarılmasını sağlıyor. Gelen kodu Android cihaza girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

5-Wi-Fi Ağına Bağlanın

Bu aşamada iOS cihazınız veri aktarımını kolaylaştırmak için geçici bir Wi-Fi ağı oluşturur. Android cihazınızda bu ağa katılmak için ekrandaki 'Bağlan' düğmesine dokunun. İşlem, iki cihaz arasındaki veri transferini başlatacaktır.

6-Verileri Seçin ve Aktarın

Aktarım sırasında, Android cihazınızda tercih ettiğiniz içerikleri belirleyip 'Sürdür'e basarak aktarım sürecini başlatabilirsiniz. İki cihaz arasındaki senkronizasyon sırasında iOS aygıtınızın yükleme çubuğunun tamamen dolmasını beklemeniz gerekiyor. Bu süre zarfında her iki aygıtı da güç kaynağına bağlı ve birbirine yakın tutmalısınız. Aktarım süresi ise seçtiğiniz verilerin miktarına göre farklılık gösterebilir. Kişisel verileriniz, fotoğraflarınız, videolarınız, dosyalarınız ve daha fazlası güvenli bir şekilde yeni iOS cihazınıza taşınıyor. Aktarımın tamamlanmasının ardından uyumlu uygulamaları App Store'dan indirerek yeni cihazınıza hızlı bir şekilde adapte olabilirsiniz.

7-İOS Cihazınızı Ayarlayın

iOS cihazınızı ayarlamak için Android cihazınızdaki 'Bitti' seçeneğine dokunduktan sonra iOS cihazınızdaki 'Sürdür' sekmesine basmanız gerekir. Ekrandaki talimatları takip ederek ayarlamalarınızı tamamlayabilirsiniz. Müzik, kitap ve PDF dosyası gibi bazı verilerin manuel olarak taşınması gerektiğini unutmayın.