Türk Telekom Blog

20.11.2023 Kültür & Sanat

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Unutulmaz Film

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Unutulmaz filmler Tivibu ile çok daha keyifli hale geliyor! Ülkemizdeki ilk IPTV yayıncılık dönemini başlatan Türk Telekom, yeni nesil TV ve eğlence platformu Tivibu, her geçen gün artan kullanıcı kitlesine, birçok farklı kaynaktan film izleme olanağı sağlıyor.

Size en uygun abonelik türü ile Tivibu filmleri ekrana bağlı kalmadan, dilediğiniz zaman ve dilediğiniz yerden izlenebilir! Tivibu ile televizyonlarınızdan film izleyebileceğiniz gibi, bilgisayar, akıllı cep telefonu ve tabletleriniz ile film keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz!

Tivibu, izleyicilerine sunduğu çeşitli kampanyalarla televizyon deneyimini daha da özel hale getiriyor. Tivibu'nun güncel kampanyaları arasında avantajlı paketler, ekstra kanal seçenekleri ve indirimli üyelik fırsatları bulunuyor. Bu kampanyalar, geniş içerik yelpazesiyle birleşerek kullanıcılara zengin bir televizyon keyfi sunuyor. Detaylı bilgilere ulaşmak ve en güncel kampanyalardan faydalanmak için Tivibu'nun kampanyalar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Eğer kendinize uygun bir kampanya bulduysanız Tivibu ile sinema keyfine hazırsınız demektir. Her ay yeni filmlerin eklendiği Tivibu sayesinde sevdiklerinizle film gecesi yapabilirsiniz. Gelin, Tivibu’da mutlaka izlemeniz gereken 5 filmi birlikte inceleyelim.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Unutulmaz yerli ve en iyi filmler listelerinin başında gelen Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, yalnızca Türkiye için değil, dünya için en önemli haltercilerden biri olan Naim Süleymanoğlu’nun hayatını konu alıyor. İsmini dünya spor tarihine altın harflerle kazıyan efsanevi haltercinin hayatı ise, izleyenleri adeta duygu seline sürüklüyor.

Henüz 15 yaşında Dünya Rekoru’na imza atan sporcunun kendi hayat hikayesini konu alan film dillerden düşürülemeyecek kadar eşsiz sahnelere sahip. Bu özelliği ile unutulmaz filmler listesi içerisinde yer almayı başarıyor.

Süleymanoğlu’nu filmde Hayat Van Eck canlandırıyor. Dram ve biyografi alanında çekilmiş bir film olan Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, Özer Feyzioğlu yönetmenliğinde hayat buluyor. Hayat Van Eck’in haricinde oyuncu kadrosunda yer alan Yetkin Dikinciler, İsmail Hacıoğlu, Gürkan Uygun ve Selen Öztürk gibi isimler de oldukça dikkat çekici.

2019 yılında vizyona giren film 2 saat 21 dakikalık bir seyir zevki sunuyor. Türk spor tarihi için en önemli filmlerden biri olmayı başaran Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, unutulmaz yerli filmler arasına ismini yazdırmayı başarmış!

Siz de spor kariyeri ve özel yaşamına sığdırdığı çok sayıda başarı ile ufkunuzu genişletecek halterciyi Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmi sayesinde daha yakından tanıyabilirsiniz! Filme Tivibu üzerinden ulaşabilir, dilediğiniz kaynaktan izleyebilirsiniz.

2. Who Killed Bambi? (Çaylaklar Çetesi)

Orijinal adı “Who Killed Bambi?” olan Çaylaklar Çetesi’nde ofiste geçen sıradan bir gün, David için beklenmedik bir hâl alır. İş yerindeki rutini, şirketin sahibi Bay Larea ile ilgili şok edici bir olayla bölünür. Bay Larea, ofisinde baygın bir durumda bulunur. David, bu durumun şaşkınlığını yaşarken olaylar daha da karmaşık bir hâl alır.

Durum daha da karışırken, pizzacı Edu ve Gio, Bay Larea'yı kaçırma planları yapar. Bu beklenmedik plan, David ve iş arkadaşının başını daha da derde sokar. Edu ve Gio'nun bu tehlikeli planı, filmdeki gerilimi artırarak izleyiciyi merakın doruklarına taşır.

David ve arkadaşı, bu beklenmedik ve tehlikeli olaylar zincirinden kurtulmanın yollarını ararlar. Ancak, olaylar onları daha da zorlu bir mücadeleye sürükler. Film, David'in bu karmaşık durumdan nasıl sıyrılacağını, izleyiciye heyecan dolu bir şekilde aktarır. Sizler de 2013 yapımı bu filmdeki maceralara Tivibu sayesinde tanık olabilirsiniz.

3. The Godfather (Baba)

Bugüne dek çekilmiş filmler ile ilgili IMDb puan incelemesi yapan herkesin karşılaştığı The Godfather, 9.2’lik puanı ve unutulmaz film sahneleri ile listenin başındaki yerinden yıllardır ödün vermiyor. Seride 3 farklı film yer alıyor. 3 film arasından özellikle The Godfather 1 ve The Godfather 2 olarak çekilen filmlerin biri 9.2, diğeri ise 9.0 IMDb puanı ile oldukça dikkat çekici.

Unutulmaz ödüllü filmler denildiğinde akla gelen ilk filmlerden biri de doğal olarak The Godfather oluyor. Çünkü filmin ve filmdeki performansları ile oyuncuların aldıkları sayısız ödül var. The Godfather 1973 yılında “En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ı” ve 1973’te “Altın Küre En İyi Senaryo Ödülü”ne layık görüldü. Film bunların dışında da sayısı ödüle sahip. Öyle ki The Godfather, bugün bile izleyiciler arasında yapılan pek çok ankette dünyadaki en iyi film seçeneklerinden biri olmayı başarıyor!

1940 ile 1950’li yıllarda Amerika’da geçen The Godfather, İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü anlatıyor. Hikâye, Amerika’da yaşamaya adapte olmaya çalışan Corleone ailesinin bu süreçte kendilerinden haraç isteyen bir çete ile karşılaşması ile başlıyor. Bu haksızlığa sessiz kalmayan Corleone ailesinin başından geçenler en iyi aksiyon filmleri arasına girmeyi hak kazanan The Godfather’a hayat veriyor!

1973 yılının Ekim ayında vizyona giren filmi Tivibu üzerinden izleyebilirsiniz. Filmin efsanevi kadrosunda ise Al Pacino, Marlon Brando ve Diane Keaton gibi unutulmaz isimler yer alıyor.

4. Meg: Derinlerdeki Dehşet

En iyi korku filmleri arasına girmeyi başaran Meg: Derinlerdeki Dehşet, 2018 yılında vizyona girdi. Tarih öncesinden kalan dev bir köpek balığının saldırısına uğrayan, ancak kurtulmayı başaran Jonas Taylor’un başından geçenler ile ilgili inandırıcılığını yitirmesi filmin konusu oluşturuyor.

Saldırı sahneleri ile tüyler ürpertici bir film olan Meg: Derinlerdeki Dehşet, deniz altında mahsur kalan insanları kurtarmak için korkuları ile yüzleşmek zorunda kalan ana karakter ile çok daha çekici hale geliyor.

Aksiyon, macera ve korku türünde çekilen filmin başrollerini Rainn Wilson, Jason Statham ve Bingbing Li paylaşıyor. Gerçekçi sahneleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve en iyi film önerileri arasında yerini koruyan filme, Tivibu ile ulaşabilirsiniz!

5. The Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi)

Unutulmaz filmler denildiğinde herkesin aklına başka bir film geliyor olması doğaldır. Ancak The Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi), kuşkusuz ki tarihin unutulmaz filmleri arasındaki yerini uzun yıllar boyunca korumaya devam edecektir!

3 farklı filmden oluşan bu seri, eşsiz bir konuyu ele alıyor. Efsanevi oyuncu kadrosu, unutulmaz senaryosu ve hafızalardan silinmeyecek sahneleriyle The Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi), tarihin en unutulmaz filmlerinden biri olma özelliğine sahip.

Dünyanın kaderini değiştirecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadele The Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) filminin konusunu oluşturuyor. Hikâyeye göre yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey kazandırmayan yüzükler bulunuyor. Bu yüzüklerin sonuncusu ise üretiminden yüzyıllar sonra ortaya çıkarak bütün dengeleri altüst ediyor.

Tivibu film önerisi listelerinin başında yer alan ve hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyen bu seri, özellikle bilim kurgu ve aksiyon izlemekten hoşlananlar için tüm zamanların favorisi olmayı başarıyor! Orta Dünyanın İkinci Çağında geçen ve kitaplardan uyarlanarak hazırlanmış olan senaryo ile hayata geçirilen film serisi, sizlere unutulmaz anlar yaşatmaya aday! Fantastik ve kurgusal bir film olan The Lord of The Rings, girdiği bütün listelerden birinci olarak çıkmayı başarmış bir film.

Peter Jackson tarafından yönetilen seri vizyona girdiği tarihten beri çok büyük bir ilgi gördü. Günümüzde çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan film, J. R. R. Tolkien tarafından yazılan ve epik fantezi türünde kaleme alınan kitaptan uyarlama.

The Lord of The Rings filminin; Gandalf, Gollum, Aragorn, Arwen ve Nazgul gibi karakterleri unutulmaz film karakterleri olarak anılmaya devam ediyor. Yüzüğün yok edilmesiyle ilgili destansı bir macera olan The Lord of The Rings, her zaman keyifle seyredeceğiniz ve seyrine doyum olmayacak unutulmaz bir yapım olarak öne çıkıyor. Orta Dünya’nın derinliklerinde kaybolup giderken her karakterin ne kadar büyük bir fedakarlıkta bulunduğunu görerek bu dünyadan hiç çıkmak istemeyeceksiniz.