Vizesiz Yunan Adalarına Gitmek Mümkün Mü?

02.05.2024 Kültür&Sanat

Vizesiz Yunan Adalarına Gitmek Mümkün Mü?

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

En turistik destinasyonlardan biri olan Yunan adaları, özellikle yaz aylarında ziyaretçilerini ağırlar. Yaz mevsimi gelmeden önce Yunan adaları planlarınız için bilgiye ihtiyacınız var ise doğru yerdesiniz. Özellikle vizesiz Yunan adaları imkânıyla beyaz badanalı evlerin sıcak ve misafirperver ortamın tadını çıkarabilirsiniz.

Tarihi atmosferiyle her bölgeden ziyaretçi akınına uğrayan Yunanistan, Türk gezginler için de oldukça etkileyici bir tatil fırsatı sunar. Hem mesafe olarak yakınlığı hem de vizesiz tatil yapma fırsatı bu tatili daha da cazip bir hâle getirir. “Türkiye’den Yunanistan’a vizesiz gidiliyor mu?” sorusunun yanıtının ve Yunanistan tatili için yapılması gereken önemli adımları sizler için derledik.

Kapı Vizesi ile Yunan Adalarının Tadını Çıkarın

İlk olarak “Vizesiz Yunan adalarına nasıl gidilir?” konusunda merak edilen pek çok detay vardır. Türkiye’den Yunan adalarına vizesiz geçiş hakkı bulunmaz. Ancak Schengen Bölgesi’ne Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat hakkı bulunur. Bu sayede Yunan adalarında tatil yapmak isteyen Türk vatandaşları Schengen vizesine başvuruda bulunabilir. Yunanistan’ın Türkiye konsoloslukları veya vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılan bu başvuru seyahat tarihinden birkaç hafta öncesinde yapılmalıdır.

Türk gezginler, Schengen vizesi sayesinde ortalama 90 günlük bir geçiş hakkı elde eder. Bu vize için ihtiyaç duyulan belgelerin eksiksiz olması gerekir. Pasaport, seyahat rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası, finansal belgeler ve başvuru formu ile Schengen vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak 2024 Mart ayından itibaren geçerli olacak bir diğer avantaj ile “Yunanistan’a kimlikle gidilir mi?” endişesine bir son verilecek. Schengen vizesini almak için uzun süre öncesinden plan yapılır. Bu süreci kısaltacak ve Yunan adaları tatilinizi kısa da olsa yapabilmenize imkân tanıyan ‘kapıda vize’ uygulaması bulunur.

Bu uygulama ile Türk vatandaşları 60 € vize ücretiyle bir yıl boyunca 7 gün Yunanistan’a girebilir. Bu uygulama ile toplamda 10 Yunan adasını gezebilme sınırı olsa da Schengen vizesinden daha kısa sürecek olan bir başvuru süresi vardır. Bordo pasaport, gidiş dönüş bilet, otel rezervasyonu, seyahat sigortası, başvuru formu ve vize ücreti ile başvurunuzu yapabilir; ücretinizi yatırdıktan sonra vize onayınızı alabilirsiniz. Ancak kapıda vize uygulamasında önemli olan nokta pasaportunuzda KKTC vize damgasının bulunmaması. Ayrıca burada konaklayacaksanız 3 aylık banka hesap dökümünüzü de sunmanız gerekir.

Vizesiz Hangi Yunan Adalarına Gidilir?

Pek çok ülke vatandaşı belirli bir süreyle Yunan adalarına vizesiz seyahat edebilir. Schengen vizeniz varsa “Vizesiz gidilen Yunan adaları hangileri?” diye araştırma yapmanıza gerek kalmaz. Schengen vizesi sayesinde Yunan adalarının tamamını gezebilme hakkınız bulunur. Ancak Yunan adalarına kapıda vize uygulamasından yararlanarak gidecekseniz bazı sınırlamalarınız olacaktır. Bu sınırlamaların başında toplamda 10 tane Yunan adasını gezebilme hakkınızın olması yer alır. Sınırlama sebebiyle gideceğiniz adaları seçerken dikkatli olmalı ve tatilinizi en iyi şekilde geçirebileceğiniz adaları seçmelisiniz. “Yunanistan hangi adalar vizesiz?” konusunda en başta Türk kıyılarına yakın konumda olan Midilli ile başlanabilir.

Bunun dışında kapıda vize ile vizesiz gidilen Yunan adaları: Sakız, Sisam, Patmos, Leros, Kalimnos, Kos, Simi, Rodos ve Meis’tir. Feribotla gitmeye karar verdiyseniz Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Kaş’tan kalkan feribotlarla tatilinize başlayabilirsiniz. Tatil süreniz boyunca Yunan adalarının tadını çıkarabilir tarihi yapıya göz atabilir ve oldukça eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Türk Telekom yurt dışında seyahat eden müşteriler için çeşitli mobil iletişim çözümleri sunuyor. Faturalı ve faturasız hat kullanıcıları için internet, konuşma ve mesajlaşma paketleri mevcut. Ayrıca kullanıcıların yurt dışına çıkmadan önce hatlarını yurt dışı kullanımına açmaları gerekiyor. Paketler, kullanım süresine ve ihtiyaca göre değişkenlik gösterebilir ve bazı paketlerde taahhüt zorunluluğu bulunabilir. Detaylar için Türk Telekom'un yurt dışı mobil sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Türk Telekom, kullanıcıların yurt dışı seyahatlerinde iletişim ihtiyaçlarını kolaylaştıran çözümler sunuyor. Hattınızı yurt dışı kullanımına açmak için birkaç basit adım yeterli:

  • Türk Telekom Mobil Online İşlemler uygulaması üzerinden birkaç tıklama ile hattınızı yurt dışı kullanıma açabilirsiniz.
  • *151# tuşlayıp arama butonuna basarak kolayca işlem yapabilirsiniz.
  • *151# tuşlayıp arama butonuna basarak kolayca işlem yapabilirsiniz.

Yurt Dışındayken İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurt dışına çıktığınızda iletişim kurarken bazı önemli noktaları göz önünde bulundurmalısınız:

  • Yapacağınız aramaların başına mutlaka ülke kodunu, örneğin Türkiye için +90, eklemelisiniz.
  • Yurt dışındayken herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda Türk Telekom Müşteri Hizmetleri'ne +90 555 1 500 500 numarasından ulaşabilirsiniz.