Türk Telekom Blog

23.10.2023 Kültür & Sanat

Yurt Dışı Seyahatlerinin Olmazsa Olmazı 7 Uygulama

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Her geçen gün gelişen teknolojiyle akıllı telefonlar hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. İletişim kurmak, eğlenmek, gündemi takip etmek, online faaliyetlere katılmak gibi pek çok etkinlik, akıllı telefonlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. da tüm bu ihtiyaçlara ve kişisel zevklere göre tasarlanan, hayatlarımızı kolaylaştırmayı amaçlayan aplikasyonlar.

Gündelik yaşamın yoğun koşuşturmasında yerine getirmeniz gereken bazı görevleri aksatabilirsiniz. Örneğin; elektrik, su, telefon, doğalgaz faturalarını ödemek, katılacağınız kurslara ya da okula başvuru yapmak, ihtiyaçlarınızı satın almak gibi pek çok faaliyet için ciddi bir zaman ayırmanız gerekir. Ancak akıllı telefon uygulamaları sayesinde bulunduğunuz mekândan ayrılmadan tüm bu işleri birkaç dakika içinde halledebilirsiniz.


Yalnızca ihtiyaçlarınız için değil keyifli ve eğlenceli zaman geçirmek için de cep telefonu uygulamaları kullanabilirsiniz. Birbirinden farklı oyun ve video uygulamaları ile kaliteli vakit geçirebilir, eğer tatil ya da iş sebebiyle yurt dışına çıkmanız gerekiyorsa yine telefonunuza indireceğiniz birtakım aplikasyonlarla seyahatinizi daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz.


Heyecan verici ve yeni deneyimlerin kazanıldığı yurt dışı seyahatlerinde gideceğiniz ülkenin dili, dini, gündelik yaşamı, para birimi ve eğlence anlayışı farklı olabilir. Üstelik gittiğiniz yerde konaklama, beslenme, tarihi ve turistik yerleri ziyaret etme gibi etkinliklerinizi planlamanız gerekecektir. Bu noktada telefon uygulamaları size destek sağlar.


Yurt dışına çıkarken işinizi görecek en güzel akıllı telefon uygulamaları sayesinde seyahatiniz çok daha keyif verici ve pratik hale gelecek. Seyahatinizi istediğiniz gibi gerçekleştirebilmeniz için sizlere birtakım uygulama tavsiyeleri hazırladık.


İşte seyahatiniz için akıllı telefonda olması gereken uygulamalar:

1. Google Translate


Gideceğiniz ülkenin dilini bilmiyor olmanız artık problem olmaktan çıkmış durumda. Çünkü akıllı telefonlar sayesinde her nereye giderseniz gidin o bölgenin dilini anlayabilmeniz mümkün. Google çeviri uygulaması sayesinde onlarca farklı dili anında çevirerek kendinizi gittiğiniz yerde kendinizi rahat bir şekilde ifade edebilirsiniz.


İstediğiniz dil paketini indirebileceğiniz söz konusu aplikasyonu çevrim dışı olarak da kullanabilmeniz mümkündür. Basit bir kullanım sunan uygulama telefonunuzda büyük bir yer kaplamaz ve diğer uygulamalar için yeterli alan bırakır.


2. Sesli Sözlük


En iyi İngilizce çeviri uygulaması denince akla Google Translate’den sonra Sesli sözlük gelir. Kelime bazlı çevirilerde son derece kapsamlı bilgiler veren bu uygulama cümleleri çevirme özelliğine sahip. Bu servis anlamını öğrenmek istediğiniz sözcüğün okunuşunu da sunarak size doğru telaffuz konusunda da yardımcı olur.


3. TripIT


Yurt dışı seyahati yurt içinde yapılan yolculuklardan biraz daha farklı. Yurt dışına giderken daha fazla ayrıntı düşünmeniz ve bu doğrultuda kapsamlı bir plan hazırlamanız gerekir. Ancak her ne kadar düzenli ve planlı olursanız olun bazen işler yolunda gitmeyebilir. Birtakım eksiklikler seyahatinizde pürüz çıkmasına sebebiyet verebilir. Bu da hem sizi hem seyahatinizi olumsuz etkileyebilir.


Seyahat uygulamaları arasında önem taşıyan bir diğer isim TripIT. Android işletim sistemi için özel olarak geliştirilen bu uygulama sayesinde çıkacağınız yolculuğa dair bütün bilgileri toplu halde tutabilirsiniz. Tıpkı bir seyahat acentesi gibi işleyen bu gezi planlama uygulaması ile yolculuğunuzda gözünüzden kaçma olasılığı bulunan tüm detaylar tek bir yerde toplanır.


Otel ve diğer mekân rezervasyonları, araç kiralama, uçak gibi yurt dışı seyahati adına gereken etkinlikler TripIT uygulaması içinde bulunur. E-postanızdaki detayları ayırt ederek bu bilgilere ulaşan uygulama zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca seyahate katılacak diğer kişilerle bu bilgileri söz konusu seyahat uygulaması üzerinden paylaşabilirsiniz.


4. Booking


Yurt dışında bir eviniz ya da tanıdığınız yoksa elbette konaklama hususunu es geçmemelisiniz. Neyse ki ücretsiz konaklama uygulamaları ile işinizi kolaylaştırmanız mümkün. Bütçenize uygun otel, motel, pansiyon, apart gibi yerlere rahatça rezervasyon yaptırmak için bir konaklama uygulaması edinmeniz gerekir. Pek çok kişinin gözdesi haline gelmiş olan Booking, bu uygulamalar arasında en üst sırada yer alır.


Booking uygulaması sayesinde gideceğiniz ülkede ve şehirdeki konaklama merkezlerine rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kullanıcılarına çeşitli kampanyalar ve indirimler kazandıran bu otel rezervasyon uygulaması sayesinde hem bütçenize uygun hem rahat bir şekilde konaklamanız mümkün hale gelir. Ayrıca gideceğiniz yere ulaşmadan yeriniz hazır olacağı için otel bulmakla zaman kaybetmemiş olursunuz.


5. Google Haritalar


Google haritalar uygulaması gündelik hayatınızda belki de en sık yararlandığınız aplikasyonlardan. Hem yurt içinde hem yurt dışında büyük fayda sağlayan Google harita uygulaması sayesinde hiç bilmediğiniz bir yere gittiğinizde bile kaybolma derdine son verebilirsiniz.


Çevrim dışı olarak harita kullanabildiğiniz bu uygulama önemli yerleri işaretlemenize olanak tanır. Konum geçmişinizi görüntüleme, tanınmış yapıların iç haritasına ulaşma, gittiğiniz ülkenin tarihi ve turistik merkezlerini saptama gibi pek çok gelişmiş özelliğe sahip. En güncel harita uygulaması olarak bilinen Google haritalarda toplu ulaşım vasıtalarının hareket saatlerini öğrenebilirsiniz.


Gitmeyi hedeflediğiniz yeri basit bir şekilde bulmanız için tasarlanan bu uygulama başlangıç noktasından varış noktasına kadar adım adım size yönlendirme yapar. Bu sayede gideceğiniz yere en kısa yoldan ve zorlanmadan ulaşabilirsiniz. Akıllı telefonlar için uygulamalar arasında hemen herkesin kullandığı bu aplikasyon sayesinde dünyanın her yerinde özgürce gezebilirsiniz.


6. Piri Guide


Yurt dışında gönlünüzce gezmek için o bölgeyi yakından tanıyan bir rehbere ihtiyacınız var. Ancak tek başınıza ve rahat bir şekilde gezmek istiyorsanız Piri Guide uygulamasıyla bunu gerçekleştirebilirsiniz. Hem Türkiye’deki hem yurt dışındaki pek çok yeri sesli rehberle gezmenizi sağlayan bu aplikasyon size farklı bir gezi deneyimi yaşatır.


Bu gezi rehberi uygulaması içerisinde yer alan harita üzerinden seçtiğiniz turu zahmetsiz bir şekilde takibe alabilirsiniz. Hatta uygulama gezdiğiniz yerlere uygun hikâyeler ve müziklerle size sıradan bir geziden daha fazlasını sunar. Üstelik bu uygulama IOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlara indirilerek kullanılabilir.


7. The Fork


Seyahatiniz boyunca öğünlerinizi otelde yemek istemeyebilir, gittiğiniz ülkenin yöresel mutfağını deneyimlemek isteyebilirsiniz. Eğer Avrupa’da seyahate çıktıysanız The Fork uygulaması sizin için ideal bir seçim olur. Bu uygulama sayesinde hangi şehirde olursanız olun en iyi restoranları bulabilirsiniz.


Söz konusu aplikasyon size restoranların aldıkları puanları ve müşteri yorumlarını gösterir. Üstelik uygulama gittiğiniz restorana bağlı olarak %50’ye varan indirim sunar. Bu sayede lüks bir restoranda bile ücretin yarısını ödeyip keyifli bir akşam yemeği yemeniz mümkün hale gelir.


Beslenme, gezi, dil, konaklama uygulaması gibi tüm aplikasyonlar size seyahatiniz boyu eşlik ederek yalnız olsanız bile zorlanmamanızı sağlar. Gittiğiniz ülkede yaşayacağınız problemleri ez az seviyeye indiren söz konusu aplikasyonların ücretsiz ve kolay kullanılabilir olması da onların sunduğu artı yönler arasında yer alır.


Seyahat deneyiminizi geliştirmek, internet ile ulaşım sorununuzu çözmek veya sevdiklerinizle konuşabilmek için birçok ülkede geçerli, uygun fiyatlı paket seçenekleri sizleri bekliyor. Seyahatinizde çıkmadan evvel yapılması gerekenleri inceleyebilirsiniz.