Türk Telekom Blog

04.08.2023 Oyun

Çevrim İçi Dünya’nın Fenomeni: İnternet Oyunları

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Dünya genelinde internet kullanımının yaygınlaşması ve teknolojik gelişmelerin hızlanmasıyla sahip olduğumuz alışkanlıkların neredeyse tümünün değiştiğini gözlemleyebilirsiniz. Bu hızlı değişim ile zaman geçirdiğimiz aktivitelerin çoğu sanal ortama taşınmış ve oyunlarda buna dahil olmuştur.

Gelişen teknolojiye bakıldığında dijital oyunlar neredeyse çığır açacak düzeydedir. Her geçen gün oyun türleri ilerler ve oyun endüstrisi de seviye atlar. İnternet oyunları macera, korku ya da strateji temelli olabilir ve tıpkı geleneksel oyunlar gibi çocukların üzerinde bazı avantajlar sağlayabilir. Sizin için internette oynanan oyunlar ve Türk Telekom’un oyunculara özel kampanyalarından bahsettik.

Online Oyunlar ile Elde Edilen Avantajlar Nelerdir?

Gelişen teknoloji doğru kullanıldığı zaman size pek çok avantaj kazandırır. İnternet üzerinden oyunlar oynamak da bireyler üzerinde çeşitli faydalar sağlar. Zihinsel, kültürel ya da bilişsel açıdan pek çok avantajı internet oyunlarına doğru zaman ayırarak elde edebilirsiniz. Online internet oyunlarının sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Günün yoğunluğu, ders ya da iş gibi stres kaynakları zamanla üzerinizde olumsuz etkiler oluşturabilir. Stres ve kaygıyla baş edebilmek için belirlediğiniz bir sürede çevrim içi oyunlar oynayabilirsiniz. Eğlenceli vakit geçirirken bir yandan da stres seviyenizin azaldığını fark edebilmeniz mümkün olur.
  • Ayrıca çevrim içi oyunlar kültürel açıdan da büyük faydalar sağlar. Yabancı dillerdeki oyunları oynayarak öğrenmek istediğiniz dili geliştirebilme olanağı elde edebilirsiniz.
  • Özgür bir alan olan internet oyunlarının yaratıcılık üzerinde de büyük etkileri bulunur. Senaryo ya da karakterler üzerinden oynanan bu oyunlar hayal gücünü geliştirir.
  • Oyun oynadığınız süre boyunca dikkatinizi tek bir yöne verebilme alışkanlığı kazanırsınız. Bu durum özellikle eğitim ve iş hayatınızda odaklanma problemi yaşama riskinizi azaltır.
  • İki kişilik internet oyunları sosyal beceri ve yardımlaşma konularında etkili olur. Karşılıklı olarak konuşulabilen ve belirli bir plan çerçevesinde hareket edilen oyunlarda ortaklık duygusu gelişir.

Tüm bunlar gelişen internet ortamının sağladığı avantajlardır. Günümüzde telefon, tablet ya da bilgisayar gibi cihazlardan rahatlıkla çeşitli oyunlar oynanabilir. Türk Telekom altyapısı ile internet erişimi sağlayan oyuncular ise çok sayıda avantajı elde eder.

Türk Telekom’un Oyunculara Özel Markası: GAMEON

Oyuncular kendi ihtiyaç ve isteklerini dikkate alan, onları dinleyip yanında olduğunu hissettiren ve çözüm odaklı markaların sunduğu tekliflere ilgi duyar. Oyun deneyiminizi güçlendirecek kampanyalara Türk Telekom ile ulaşabilirsiniz. Bunların başında Türk Telekom’un oyuncuların internet ve oyun deneyimini güçlendirmeye odaklanan markası GAMEON gelir. GAMEON ’un oyunculara yönelik sunduğu internet kampanyaları; 1000 Mbps’ye varan fiber internet, yüksek upload, düşük ping ile internet performansını maksimize ederken, ‘Hoş Geldin İndirimi’ fırsatı ve popüler oyunlarda kullanabileceğiniz Playstore Cüzdan Kodu ile oyunun keyfini çıkarma fırsatı sunuyor.

Oyun tutkunlarıöçna sağlanan avantajlar bununla da sınırlı kalmaz. Oyuncuların favori markalarından oyuncu kulaklığı, oyuncu koltuğu, ve oyunculara özel ASUS Premium modem gibi oyun ekipmanlarına avantajlı fiyatlar ve Türk Telekom faturasına yüksek taksit seçeneği ile ulaşabilme imkânı tanınır.

Marka avantajları elde ederek oyun zevkinizi daha da özel kılabilmeniz mümkün olur. Oyun anında oyununuza tat, gücünüze güç katmak için GAMEON’un sunduğu indirimli yemek fırsatlarından GAMEON farkıyla yararlanabilirsiniz. XPRIME oyuncu koltuklarında geçerli %15 indirim ile de hayalinizdeki oyuncu koltuğuna avantajlı fiyata sahip olarak GAMEON farkını yaşamaya devam edersiniz. Ayrıca Türkiye’nin en büyük dijital oyun mağazası olan Playstore’daki tüm oyunlarda geçerli 50 TL Cüzdan Kodu her ay sizi bekliyor.

Bunun yanında GAMEON sosyal medya kanallarında çeşitli anketlere, sürpriz dolu etkinliklere, Discord’ta oyun geceleri ve turnuvalarına katılarak eğlencenizi katlayabilirsiniz. Ayrıca bu kanallarda yer alan 7/24 internet destek hizmeti ile yeni internet başvurusu, hız yükseltme, kampanya yenileme, teknik destek gibi hizmetleri çok hızlı şekilde alabilirsiniz.

Espor’un en büyük destekçilerinden biri olan GAMEON, düzenlediği macera ve heyecan dolu oyun turnuvalarıyla oyundaki rekabeti katlıyor. Mücadelenin doruklarda yaşandığı oyun turnuvalarına takımınızla katılabilir, ödüller kazanabilirsiniz.

Tüm bu fırsatları ve çok daha fazlasını elde edebilmek için Türk Telekom’lu olmanız yeterli olur. Bunun için Discord ya da Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden “Hemen Başvur” seçeneğini kullanarak, Türk Telekom Müşteri Hizmetleri’ni arayarak veya Türk Telekom Mağazalarını ziyaret ederek GAMEON’a katılabilirsiniz. Ardından ana sayfada ilerleyerek oyunculara özel sunulan kampanyaları görüntüleyebilirsiniz. Oyun tutkunlarına özel kampanyalar, oyun odaklı fırsatlar ve daha fazlası için GAMEON’a bekliyoruz!

Türk Telekom Playstore ile Efsane İnternet Oyunları Nelerdir?

Her geçen gün birbirinden yeni ve eğlenceli çevrim içi mobil oyunlar çıksa da bazı oyunlar efsaneleşerek günümüzde de hala yaygın bir şekilde oynanır. Bunlar strateji, macera ya da futbol gibi geniş yelpazede görüntülenebilen oyunlardır. Türk Telekom Playstore avantajlarıyla alabileceğiniz çok sayıda oyun bulunur. “We Are Football” gibi çevrim içi futbol oyunları ile kendi futbol takımınızı kurabilir ve yönetebilirsiniz. Hem bilgisayar hem de mobil üzerinden rahatlıkla oynayabileceğiniz çok sayıda spor oyunlarına ulaşabilirsiniz. Üstelik bu keyifli Playstore oyunlarını tüm operatörlerden mobil ödeme imkânı ve Türk Telekom evde internet müşterilerine özel 12 aya varan taksit avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

Heyecanı ve stratejiyi seviyorsanız çevrim içi strateji oyunları kategorisinden seçiminizi yaparak satın alabilirsiniz. “Knights of Honor II: Sovereign” gibi strateji oyunları ve Türk Telekom avantajlarıyla benzersiz bir oyun deneyimi elde etmeniz mümkün olacaktır. En güzel internetten oynanan online oyunlar ve GAMEON ile sağlanan avantajlara Türk Telekom sayesinde sahip olabilirsiniz.