Türk Telekom Blog

27.12.2023 Kültür & Sanat

Sene Sonu Yaklaşıyor: Yılbaşı’nda İzlenebilecek Filmler

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Heyecanla beklenen Yılbaşı gecesi için pek çok kişi; ailesi, sevdikleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek evlerinde unutulmaz anlar yaşamak için planlar yapar. Özellikle evde yapılacak en güzel etkinliklerden biri, film gecesi olabilir. Yeni yıl gecesinde Tivibu yılbaşı filmleri, filmseverler için unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Tivibu, yılbaşı gecesi için özel bir film kataloğu hazırlayarak her zevke uygun seçenekler sunuyor. Ailece izlenebilecek filmlerden, macera dolu aksiyonlara kadar geniş bir çeşitliliğe sahip olan listede her zevke uygun seyir keyfi bulunur. Yılbaşı gecesini evde geçirenler için nostaljik filmlerden modern yapımlara kadar pek çok film yer alır. Romantik komediler, heyecan verici bilim kurgular veya klasikleşmiş yılbaşı filmleri, zengin katalog içerisinde dikkat çeker. Yılbaşı izlenecek filmlerle çok daha güzel bir hale gelebilir. Evinizin rahatlığında sıcak bir kış akşamında yılbaşı filmleri ile yılın en güzel anlarını yakalayabilirsiniz.

1. The Christmas Miracle of Jonathan Toomey

Tivibu’nun Yılbaşı sineması kategorisinde öne çıkan Jonathan Toomey filmi ile başlayalım. Babasından kendisine yadigâr kalan tahtadan yapılmış çok değerli İsa figürünü kaybeden küçük bir çocuk için; artık hiçbir şeyin anlamı kalmamıştır. Çocuğun bu durumuna çok üzülen annesi, yalnız yaşayan, yaşlı bir oymacıdan, bu ikonu tekrar yapmasını ister. Ve oğluna da; yaşlı adam çalışırken işin nasıl yapıldığını öğrenmesini söyler. Yaklaşan Noel'le birlikte küçük çocuk, oymacının yeteneklerini keşfedecek ve hayatın anlamını bir kez daha öğrenecektir.

2. Deck the Halls

Bu Noel tatili, sıradan bir süslemeden çok daha fazlasına tanıklık edecek. Komşular arasında başlayan rekabet, uzaydan bile görülebilecek kadar göz kamaştırıcı bir süsleme mücadelesine dönüşüyor. İki komşu aile, Noel süslemelerinde kimin daha parlak ve gösterişli olacağı konusunda ezeli bir rekabete giriyorlar. Kimin noel dekorasyonu daha büyüleyici olacak? Bu eğlenceli ve bir o kadar da çılgın yarışta, havai fişeklerden elektronik aksesuarlara, benzinli süslemelerden komşunun bahçesine kadar her taktik serbest. Rekabetin bu kadar şiddetli olduğu bir durumda, her iki ailenin de gözü kulağı birbirinin süslemelerinde. Bu Noel’de en parlak ve etkileyici ışıklandırmayı hangi aile yapacak?

3. Saving Santa

Zengin ve huysuz bir iş insanı, Noel Baba'nın bir efsaneden ibaret olduğunu kanıtlamak üzere küresel bir kampanya başlatır. Bu kampanyaya çok kişinin destek vermesi sonucunda Noel Baba sihirli güçlerini kaybeder. Noel yaklaşmaktadır ve artık uçamayan Noel Baba ile yardımcısı Eliot, Logan ailesine ait bir çiftliğin ahırında kalmaya başlarlar. Kısa süre sonra Loganlar’ın küçük çocukları Noel Baba’yı keşfeder. Durumu öğrenen çocuklar, bir yandan Noel Baba’yı ailelerinden saklarken, diğer yandan ona yardım etmek için bir plan yapar. Tivibu’da en iyi yılbaşı filmleri arasında yer alan bu hikâyede ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz.

4. Holidate

“Holidate”, bayramları ve özel günleri sevmeyen Sloane (Emma Roberts) ve Jackson’ın öyküsünü anlatıyor. Her iki karakter de yalnızlık nedeniyle bayramlarda aileleri tarafından sürekli sorgulanmakta ve istenmeyen, tuhaf randevularla başa çıkmak zorundadır. Ancak tesadüfen karşılaştıklarında onları bir araya getiren bir plan yaparlar. Sloane ve Jackson, bir yıl boyunca bütün bayramlarda, sanki bir çiftmiş gibi davranmaya karar verir. Bu karar, romantik yılbaşı filmleri arasında yer alan “Holidate”i, tatil ruhunu ve beklenmedik romantizmi birleştiren eğlenceli bir hikâyeye dönüştürür.

5. Aşk Her Yerde

Aşk her yerde filmi, modern Londra’da Noel öncesinde gerçekleşen çeşitli olayları ele alıyor ve aşkın kaçınılmazlığını gözler önüne seriyor. Bu filmde dünyayı yöneten bir liderin de, kalabalıkları büyüleyen bir rockstarın da aşk karşısında eşit olduğu görülür. Yapım aslında aşkın özünde yatan derinlik ve güzelliği anlatıyor. Yılbaşı’nda izlenebilecek filmler listesinde yer alan film, aşkın her yerde nasıl bir şekil aldığını ve hayatın her alanında nasıl kendini gösterdiğini anlatıyor.

6. Kutup Ekspresi

Kutup Ekspresi, Noel’e olan inancını kaybetmiş bir erkek çocuğunun hikayesini anlatıyor. Artık Noel Baba’ya inanmayan küçük çocuk, beklenmedik bir şekilde kendini gizemli ve büyüleyici bir trende bulur. Bu tren, onu hiç bilmediği mucizelerle dolu bir yolculuğa çıkarır. İlk başta nereye gittiği konusunda pek de heyecanlı olmayan çocuk, trenin içinde yaşanan sihirli anlarla yeniden inanç ve heyecan duygusunu keşfeder. Büyülü tren Noel Baba’nın Kuzey Kutbu’ndaki evine doğru ilerler. “Kutup Ekspresi”, yılbaşı film önerisi olarak Noel ruhunu ve mucizelerin gerçekliğini arayan herkese hitap eden bir yapım.

7. Arthur Christmas

Arthur, efsanevi Baba Noel'in en genç oğludur ve Baba Noel'in hediye dağıtma üssündeki ekibin bir parçası olarak samimiyetle çalışır. Ancak bu kusursuz çalışan operasyon merkezinde, yüz milyonlarca çocuktan biri bu sefer gözden kaçar. Şimdi Arthur'un sorumluluğu, Noel sabahından önce son hediyesini alıcısına ulaştırmak… Tivibu’da yer alan film, yılbaşı filmleri yabancı kategorisinde tüm ailenin keyifle izleyebileceği bir seçenek olarak öne çıkıyor.

8. Yılbaşı Gecesi

“Yılbaşı Gecesi” filmi, aslında bir araya gelmemesi gereken insanların, yılbaşı gecesi yaşadıkları olayları anlatıyor. Pandemi nedeniyle uzun süredir evde kalmak zorunda kalan Didem, yılbaşında sevdikleriyle buluşmayı hayal eder. Ancak yeni yıl sabahında sokağa çıkma yasağı ilan edilir. Bu duruma çare bulmak isteyen Ozan, eşinin özenle hazırladığı yılbaşı akşamını kurtarmak için, apartmanlarındaki komşuları partilere davet eder. Film, yerli yılbaşı filmleri arasında izleyicilere hem eğlenceli hem de sıcak bir hikâye sunuyor.

9. Yılbaşı ve Pete

Sırada Tivibu’da izleyebileceğiniz bir başka film var. Sıradan bir ailenin ortanca çocuğu olan Pete, bu yıl hayatının en kötü Noel'ini yaşar. Üst üste gelen kazalar ve aksilikler tümüyle Pete'in başına gelir. Üstelik her sabah uyandığında aynı günü tekrar yaşar ve kötü olayları bir bir tecrübe eder. Ancak bir süre sonra Pete, bu tuhaf durumu avantaja dönüştürmeye karar verir. Öyle bir plan yapar ki bu Noel artık ailesi ve kendisi için hiç unutmayacakları harika bir anıya dönüşecektir.

10. Yılbaşı Kâbusu

“Krampus” filmi, yılbaşı filmleri korku türünde Noel’i bir kabusa dönüştüren bir hikâyeyi ele alıyor. Küçük bir kasabada yaşayan Max ve ailesi, huzurlu bir yılbaşı geçireceklerini düşünürken, beklenmedik bir dehşetle karşılaşırlar. Yılbaşı gerilim filmleri arasında bulunan yapımda Max ve ailesi, insan yiyen oyuncak ayılar, kötü kalpli kurmalı oyuncaklar ve dünya üzerinde eski zamanlardan beri hüküm süren kana susamış bir şeytanla mücadele etmek zorunda kalır. Film, yılbaşı gecesini bir hayatta kalma mücadelesine dönüştürüyor. Yılbaşı film önerileri listesinde sıklıkla görülen bu film gerilim ve heyecanı sevenlerin ilk tercihi olabilir.