Türk Telekom Blog

13.09.2023 Kültür & Sanat

Şimdiden Not Edin: İstanbul Sonbahar Etkinlikleri

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Türkiye'nin en metropol şehri İstanbul, yalnızca turistler tarafından değil yerel halk tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Her geçen gün yükselen metropol yapısıyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olmaya aday olan İstanbul, şehirde gerçekleşen çok sayıda aktiviteyle dikkat çekiyor. Konum olarak pek çok şehre oldukça yakın olması ise yalnızca aktiviteler için dahi her yıl şehre binlerce yerli turist gelmesini sağlıyor. Eğer sonbahar ayları gelmişken serin ve keyifli havalarda İstanbul'da ne gibi aktiviteler yapacağınız ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyorsanız her yıl düzenlenen festivalleri ve etkinlikleri inceleyebilirsiniz!

İstanbul Kahve Festivali

Kahve içmenin pek çok insan için bir bağımlılık haline geldiğini söylemek yanlış olmaz. Sonbahar denildiğinde ise akla gelen ilk içeceklerden biri kuşkusuz kahve! Enerjiyi arttıran, sonbaharın serin havalarına alışmaya çalışırken sizlere yardımcı olan ve içinizi ısıtan kahve birçok farklı versiyonu ile İstanbul Kahve Festivalinde sizlere sunuluyor. 2013 yılından beri devam eden ve her yıl gerçekleşen İstanbul Kahve Festivali sonbahar festivalleri listesinin başında geliyor!

İstanbul Kahve Festivali yalnızca kahveseverlere hitap etmiyor. Bunun yanı sıra çikolata üreten birçok markayı da bir araya getiriyor. Kahve denildiğinde akla gelen ilk tatlılardan çikolata ile eşsiz bir buluşma yaşatan bu festival, sonbahar aylarının çok daha keyifli hale gelmesi konusunda önemli bir rol oynuyor. Bu festivalin Avrupa'nın en iyi büyük 2 kahve festivalinden biri olduğunu da dile getirmekte fayda var!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Telekom Prime İstanbul Kahve Festivali’nin sponsorluğunu üstleniyor. Türk Telekom Prime müşterileri bu sponsorluk kapsamında festivale %50 indirimli katılım başta olmak üzere birçok ayrıcalığa sahip olarak festivalin keyfini 14-17 Eylül tarihleri arasında Tersane İstanbul’da doyasıya çıkarıyor. Türk Telekom Prime bu festivalin ana sahne sponsoru olarak festivale, konserlerle eğlence katıyor olacak. Köfn, Can Bonomo, Göksel, Jabbar gibi birbirinden ünlü sanatçılar Türk Telekom Prime sahnesinde kahveseverlerle buluşacak.
Türk Telekom Prime Lounge’da festival makyajı, karikatür çizimi, hediyeli yarışmalar, kahve konseptli fotoğraf alanları ve çocuk katılımcılar için yüz boyama gibi özel etkinlikler de eğlenceyi kat kat yaşatmak için katılımcıları bekliyor olacak.

Contemporary İstanbul Sanat Fuarı

Sonbahar etkinliği denildiğinde sanatsal etkinlikleri geride bırakmak kesinlikle doğru olmaz. Her yıl yenisi düzenlenen Contemporary İstanbul Sanat Fuarı, binlerce farklı sanatçının işlerini bir araya getiriyor. Dünyanın dört bir yanında bulunan sanat galerilerini tek bir çatı altında toplayan bu fuar şehrin sanat sezonunun açılışının yapıldığı tarihlerde gerçekleşiyor.

Binlerce farklı eseri bir arada görmek ve muhteşem bir deneyim yaşamak için sanat fuarı, sonbahar İstanbul gezilecek yerler listesinin başında geliyor. Hem ulusal hem uluslararası binlerce sanatçının eserine ev sahipliği yapan fuarda yeni sanatçılar keşfetmek de oldukça mümkün. Böylelikle sanatçıların işlerini izlediğiniz, sanat dolu eşsiz bir festival geçirme şansı yakalayabilirsiniz.

Antika Pazarları

Antika pazarları için yalnızca İstanbul'a ya da sonbahar mevsimine ait olmadığını söylemek yanlış olmaz. İstanbul'un birçok farklı yerinde gerçekleşen antika pazarları dört mevsim boyunca ilgi görmeye devam etse de antika pazarı gezmenin en ideal zamanı elbette sonbahar. Havaların serinlemesi ile birlikte dış ortamlarda yapılan aktiviteler çok daha keyifli hale gelmeye başlıyor. İçinizdeki nostaljik duyguları canlandırması sebebiyle sonbaharın duygusallığına ithafen mutlaka tercih edilmesi gereken etkinlikler arasında antika pazarları var.

Plak Festivali

İstanbul festival önerileri arasında bulunan ve sonbaharın ruhuna kesinlikle uygun olan bir diğer festival ise Plak Festivali. Nostaljiye dönüşün her geçen gün güçlendiği bu günlerde plakların değeri büyük bir hızla artıyor. Plak Festivali elinizde bulunan pikapları satmak ya da pikap koleksiyonuna bir yenisini eklemek için en ideal etkinliklerden biri.

Plak Festivali elbette yalnızca bu alanda koleksiyon yapan kişiler tarafından tercih edilmiyor. Yalnızca normalden farklı bir gün geçirmek için bile tercih edebileceğiniz bu festival sizi tarihin tozlu raflarında adeta keyifli bir geziye çıkarıyor.

İstanbul Bienali

İstanbul'un festival ve şenlikleri denildiğinde akla gelen pek çok farklı etkinlik mevcut. Her yıl aralarına bir yenisinin eklendiği festival ve şenlikler hem İstanbul halkı hem komşu şehirlerden gelen yerli turistler tarafından ilgi görüyor. İstanbul Bienali ise festival ve şenlikler arasında bulunan ancak en köklü geçmişe sahip olan etkinlik olmasıyla dikkat çekiyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 1987 yılından beri devam eden İstanbul Bienali ile İstanbul'u güncel sanatın buluşma noktası haline getiriyor. Her yıl gerçekleşen bienale; kukla ustalarından müzisyenlere, yerel topluluklardan yazarlara kadar pek çok farklı katılımcı bireysel veya kolektif çalışmalar yürüterek katkı sağlıyor. Bienal okul öncesi sonbahar etkinlikleri arasında da yer alıyor olması sebebiyle çocuklarınız ile geçirebileceğiniz eşsiz birkaç günü sizlere sunuyor!

Caz Festivali

Festival denildiğinde akla gelen en önemli etkenlerden biri elbette müzik. Müziğin akışına kendisini kaptırmak isteyenlerin tercihi olan caz müzik ise ruhunuzu dinlendirmeniz konusunda önemli bir rol oynuyor. Her yıl bir yenisi gerçekleşen Caz Festivali yerli ve yabancı en önemli caz müzisyenlerinin yanı sıra gelecek vadeden genç sanatçılara da yer veriyor.

İstanbul Festivali sahne önü hakkında yapılan araştırmaların bu denli yoğun hale gelmesini sağlayan en önemli etken elbette Caz Festivali. Muhteşem sanatçılara ev sahipliği yapan bu festivalde herkes en ön sıralarda yerini almak istiyor. Bunun için festivalin başlamasına uzun süre kala biletlerinizi almayı unutmamalısınız!

<3>Deneysel Film Festivali

İstanbul festival takvimi hakkında araştırma yaparak şehirde gerçekleşen festivaller ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Takvim içerisinde yer alan ve yoğun ilgi gören bir diğer festival ise Deneysel Film Festivali olarak biliniyor. Her yıl bir yenisi gerçekleştirilen bu festival kâr gütmeyen bir sanat kuruluşu tarafından düzenleniyor olması sebebiyle dikkat çekici.

Bilinenin aksini görmek, sevdiğinizi düşündüğünüz tarzdan daha farklı filmler izlemek ya da keyifle vakit geçirmek için tercih edebileceğiniz bu festival sizlere eşsiz bir deneyim yaşatmak için ideal!

İstanbul Müzik Festivali

İstanbul Müzik Festivali her yıl bir yenisinin gerçekleştiği ve festival listesi arasında en çok dikkat çeken festivallerden biri. Birçok farklı konserin gerçekleştiği bu festivalde repertuvar oldukça zengin. Oldukça kalabalık olan dolayısıyla yoğun bir ilgiyle karşılaşan İstanbul Müzik Festivali sonbaharın en güzel günlerinde gerçekleşiyor olması sebebiyle de kesinlikle dikkat çekici. Açık hava festivalleri arasında da bulunan bu festivalle müziğin tadına doymak mümkün hale geliyor!

İstanbul Film Festivali

Okul öncesi sonbahar etkinlik planı yaparken sonbaharda şehirde gerçekleşecek festivalleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Festivallerin en önemli özelliği her sene gerçekleşiyor olmaları. Bu sebeple bir sene önce gittiğiniz ve büyük bir heyecan duyduğunuz festivalleri mutlaka takip etmeli ve bu sene gerçekleşecek yeni versiyonlarına gitmelisiniz. Düzenli olarak festivaller ile ilgili takipte olan ve festivallere katılmaktan hoşlanan kişilerin en çok sevdikleri festivaller arasında ise İstanbul Film Festivali var. Binlerce farklı filmi farklı seanslarla izleyebileceğiniz böylelikle sizlere eşsiz bir deneyim yaşatacak bu festival kültürel açıdan zenginleşmeniz konusunda da önemli. Merak ettiğiniz filmlerin listesini inceleyebilir, bir süredir beklediğiniz filmleri topluluk ve festival havası ile çok daha keyifli halde izleme şansı elde edebilirsiniz. Festivallerin pek çok açıdan önemli olduğunu ve sizlerle aynı beğenilere sahip insanları bir araya getirdiğini dile getirmek kesinlikle yanlış olmaz.