Türk Telekom Blog

05.10.2023 Sosyal Medya

Zamandan ve Instagram Akımlarından Geri Kalmayın!

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Instagram akımları son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da daha görünür bir kullanıcı olmanız adına önemli bir rol oynuyor. Dünyanın her yerinden geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram, kendine ait özellikleri ile dikkat çekiyor. Eğer Instagram’da görünür bir kullanıcı olmak istiyorsanız fenomen kullanıcılar tarafından ortaya atılan akımları göz ardı etmemelisiniz.

Threads Nedir?

Eğer aktif olarak Instagram kullanmıyorsanız akımlar ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmamanız doğal. Yeni Instagram akımları genellikle fenomen yani çok takipçili kullanıcılar tarafından ortaya atılan ve farklı şekillerde gerçekleşen akımlar olarak bilinir. Bu akımlara paylaştığınız fotoğraflar ile dahil olabilirsiniz. Her akımın kendine ait farklı bir özelliği olduğunu dile getirilebilir.

Instagram Dans Akımları

Instagram dans akımları en popüler akımların arasında yer alıyor. Ancak iyi bir dansçı olmadığınızı düşünüyorsanız bu akımlara katılmakta zorlanacağınızdan endişe etmeyin! Akım dans videolarında yer alan koreografileri istediğiniz şekilde değiştirebilir, kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Yalnızca profesyonel ve yeterince esnek dansçılar tarafından değil daha önce hiç dans etmemiş kişiler tarafından bile yapılabilecek bu akımlar oldukça eğlenceli.

Yaptığınız danslar ile çektiğiniz videoları Instagram Reels akımlarına dahil edebilirsiniz. Reels yani IGTV Instagram’ın son güncellemesi ile gelen özelliklerden biri. Bu özellik sayesinde 1 dakikadan daha uzun videolar paylaşabilir, keyifli anlarınızı paylaşırken takipçi sayınızın hızla yükselmesini sağlayabilirsiniz. Akım videolarına dahil olduğunuz takdirde videolarınızın daha fazla kullanıcı tarafından izleneceğini mutlaka söylemek gerekir.

Instagram Avatar Akımı

Son yıllarda dünyanın en popüler sosyal medya platformu haline gelen Instagram, dünyanın her yerinden 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Instagram’da vakit geçirirken kendinize ait bir avatar oluşturabiliyor olmanız dason güncellemeyle gelen özelliklerden biri! Böylelikle hesabınızda kendinize ait bir fotoğraf paylaşmasanız bile paylaştığınız avatarlar ile hesabın size ait olduğunu gösterebilirsiniz. Instagram Avatar akımını gerçekleştirmek için kendinize ait bir Avatar tasarımı yapmanız gerekir. Bunun için Instagram’ın kendine ait harici uygulamalarını tercih edebilir ya da bir başka uygulamadan yardım alabilirsiniz. Bu akım hem eğlenceli hem kısa süre içerisinde geniş bir takipçi kitlesine ulaşmanızı sağlıyor!

Instagram Dump Akımı

Fotoğraf paylaşmak adına tasarlanmış ve dizayn edilmiş bir sosyal medya platformu olan Instagram’ın, dump akımı ise belirli bir aralıkta çektiğiniz fotoğrafların tamamını aynı anda paylaşmanıza imkân tanıması.

Bu akım genellikle aylık olarak gerçekleşiyor. Bir ay boyunca çektiğiniz fotoğraflardan en dikkat çekici olanları paylaşmanıza imkân tanıyan bu akım sayesinde çevrim içi bir arşive sahip olmanız da mümkün hale geliyor. Pek çok kullanıcı bu özelliği sebebiyle tercih ettiği Instagram’ı dijital ortamda yarattığı bir fotoğraf arşivi olarak ele alıyor.

Dump gibi Instagram fotoğraf akımı seçenekleri arasından tercih yaparak eğlenceli ve çarpıcı anlarınızı takipçi kitleniz ile paylaşabilirsiniz. Böylelikle hem keyifli vakit geçirmeniz mümkün hale gelir hem gelecek yıllarda geçmiş yıllara dair yaptığınız paylaşımları inceleme şansı yakalarsınız.

Instagram Sayı Akımı

Instagram sayı akımı da popüler akımlardan biri. Bu akımda kullanıcılar sayılar ile video çekiyor. Partneriniz ile baş harflerinin uyumu, doğum tarihiniz ya da uğurlu sayınız gibi pek çok farklı sayı bu akım için kullanılabilir.

Instagram’ı daha aktif kullanmak için tercih edebileceğiniz Instagram yeni akım efekti oldukça uzun bir listeye sahip. Instagram üzerinde bulunan tasarımcılar tarafından geliştirilen bu efektler sayesinde daha aktif bir Instagram kullanımına sahip olabileceğiniz gibi kısa süre içerisinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilirsiniz. Pek çok açıdan avantajlı olan Instagram story akımları hem eğlenceli vakit geçirmeniz konusunda sizlere yardımcı olur hem de gündemden uzak kalmanızı engeller.

Instagram Göz Akımı

Kullanıcıların diğer kullanıcılar ya da takipçileriyle fotoğraf ve video paylaşarak iletişim halinde kalmasına imkân tanıyan Instagram, görselliğin önde olduğu bir sosyal medya platformu. Instagram göz akımı ise, kendinizin ya da partnerinizin gözünü paylaşarak katılabileceğiniz bir akım.

Instagram kalp akımı gibi birçok farklı akım genellikle fenomen kullanıcılar tarafından hayata geçiriliyor ve diğer kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Birçok farklı sebep dolayısıyla gerçekleşen ve hem eğlenceli olan hem takipçi kazanmanız konusunda sizlere yardımcı olan Instagram ördek akımı gibi akımlardan yana tercih yaparak Instagram kullanımınızı ve daha aktif getirebilirsiniz!

Instagram Akımları Nasıl Yapılır?

“Instagram Reels akımları nasıl yapılır?” sorusu internet üzerinde en merak edilen konulardan biri haline gelmiş olsa da bu soruya tek bir şekilde yanıt vermek elbette mümkün değil. Son derece yaygın bir sosyal medya platformu olan Instagram'ın popülerliği her geçen gün artıyor. Bu sosyal medya platformunda var olan akımlar ise birbirinden farklı şekillerde gerçekleşiyor. Bu akımları kullanmak için sizler için tasarlanmış olan hazır şablonları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra akımlar için var olan fotoğraf ve videoları kullanabileceğiniz gibi yeni gönderiler oluşturmanız gerekebilir.

Instagram akım şarkıları da videolarınızın öne çıkması konusunda önemli bir rol oynar. Bu sayede başarılı akımlar gerçekleştirme şansı elde ederken, kısa süre içerisinde geniş bir takipçi kitlesine ulaştığını görebilirsiniz. Bu duruma sebep olan en önemli etken ise Instagram kullanan kullanıcıların akımlara yoğun bir ilgi duyuyor olmaları.