Türk Telekom'dan Engelliler Haftası'na özel sanat atölyesi

Mavi bir font üzerinde sağında belli konumlarda üçgenler bulunuyor

Mavi bir font üzerinde sağında belli konumlarda üçgenler bulunuyor

Türk Telekom’un ‘az gören’ çocuklar için hayata geçirdiği ‘Günışığı’ projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde sanat ve müzik atölyeleri düzenlendi. ‘Günışığı’ projesi eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunarken, ‘az gören’ çocukların görme yetilerini kullanmalarına yardımcı oluyor.


Türk Telekom’un ‘Telefon Kütüphanesi’ uygulaması, sesli kitaplara ve seçilmiş sanat eserlerinin sesli betimlemelerine ücretsiz erişimin yanı sıra İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma gibi uygulamalarıyla görme engellilerin günlük hayatını kolaylaştırıyor.


Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, toplumsal meselelere teknolojik çözümler üreterek, ‘Türkiye’ye Değer’ çatısı altında engelleri kaldıran sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile birlikte hayata geçirdiği ‘Günışığı’ projesi, az gören çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlıyor.


Atatürk Kültür Merkezi’nin ana destekçiliğini üstlenen Türk Telekom, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, ‘Günışığı’ projesi kapsamında az gören çocuklara yönelik sanat atölyeleri düzenledi. Atölyede az gören çocuklara yönelik müzik-beden perküsyonu ile görsel sanat çalışmaları yapıldı. Düzenlenen etkinliklerde az gören çocuklar kendi hazırladıkları görsel malzemeleri beden perküsyonu çalışmalarında kullanarak ritmik müzikal kompozisyonlar oluşturabilmeyi öğrendi.


‘Günışığı’ az gören çocukların hayatlarına dokunmaya devam ediyor


2014-2019 yılları arasında yürüttüğü ‘İnternetle Hayat Kolay’ projesiyle 50 bin kişiye internet okuryazarlığı eğitimleri veren Türk Telekom, 2019-2021 yılları arasında ‘Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay’ ismiyle devam eden proje kapsamında sunduğu dijital pazarlama eğitimleri ile yaklaşık 5 bin kadına ulaştı. Projenin yeni dönemini ‘Dijitalde Hayat Kolay’ adıyla duyuran Türk Telekom, 10 bin kadına ulaşmayı hedefliyor.


“Telefon Kütüphanesi” zenginleşiyor


Türk Telekom herkesin teknolojiye ve teknolojinin olanaklarına ulaşması için yenilikçi proje ve uygulamalarını sürdürüyor. Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi GETEM iş birliği ile 11 yıl önce hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ‘Telefon Kütüphanesi’nin içeriği her geçen gün zenginleşiyor. Görme engellilerin bilgiye erişiminin önündeki engelleri kaldırmak üzere telefonda sesli içerik hizmeti veren ‘Telefon Kütüphanesi’ ile kullanıcılar, 50 kategoride 2 binden fazla sesli kitap ve dünyaca ünlü 30 sesli betimlemeli tabloya mobil telefonları aracılığıyla rahatça ulaşabiliyorlar. ‘Telefon Kütüphanesi’ ayrıca, ücretsiz sunduğu İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma fonksiyonlarıyla engellilerin yaşamını kolaylaştırıyor.


Bugüne kadar toplamda 14 milyon dakika sesli kitabın dinlendiği Telefon Kütüphanesi’nin 10 bine varan aktif kullanıcısı bulunuyor. Görme engellilerin daha çok sesli kitaba ulaşmasını amaçlayan Türk Telekom, ‘Kitaplara Ses’ uygulamasıyla, 30 bini aşkın gönüllüyü de sürece dâhil ederek, 7 bin 5 yüz sayfa kitabın seslendirilmesini sağladı.