Türk Telekom Blog

04.12.2023 Teknoloji

Yurt Dışında Hat ve İnternet Kullanımı Hakkında Her şey!

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Yurt dışı hat kullanımı ile yurt dışı seyahatleriniz esnasında telefonunuzu ve buna bağlı olarak internet bağlantınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Sevdikleriniz ile iletişim kurmak, gezeceğiniz yerler ile ilgiliseyahatiniz süresince internetten bilgi almak ya da internet üzerinden işlerinizi halletmek için yurt dışında hat kullanımı gereklidir.

Minimize edilmiş fiyatlarla yurt dışında hat kullanmak istiyorsanız siz de Türk Telekom’u tercih edebilirsiniz. Yurt dışında hat kullanımı Türk Telekom aracılığı ile tercih edildiği takdirde sizleri rahatsız edecek ve şaşırtacak fiyatlarla karşılaşmazsınız! aralıkları ile karşılaşmanız söz konusu olmaz!

Yurt Dışında Faturalı Hat Kullanımı

Yurt dışı hat kullanımı için tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri faturalı hattır. Farklı talepistek ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek seçenekler ile hazırlanan faturalı kampanyalar ile hattınızı yurt dışında da kullanmanıza yardımcı olur.

Telefonunuzu yurt dışında kullanamıyor olmak pek çok açıdan rahatsızlık verici olabileceği gibi ciddi problemlere yol açabilir. Bunun yanı sıra hattınızı açtırmadan kullanmak, kullanımı engelleyebileceği gibi istenmeyen bir fatura bedelini karşınıza çıkarır. Bu gibi problemleri minimize etmeken aza indirmek ve ortadan kaldırmak için yurt dışı hat açma işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Türk Telekom tarafından sunulan avantajlardan biri olan faturalı hatlar hem yurt içi hem yurt dışı kullanımlarında avantajlar sağlar. Türk Telekom tarafından yurt dışı veri hizmeti durdurma servisinde internet kullanımı müşterilerine ücretsiz olarak sunulursunmaktadır. Konuşma ve internet için 19,80 TL’den faturayı özel yurt dışında tarifesine ise 169.90 TL’den başlayan fiyatlar ile sahip olabilirsiniz . Yurt dışına özel paketleri satın almadığınız takdirde bile için 5,99 TL/dk’dan başlayan fiyatlarla çağrı yapabilir, 8,63 TL/MB’den başlayan fiyatlarla internet kullanımı yapabilir. Faturalı hatlar, Tarife yurt dışında servisi sayesinde günlük 169,90 TL’den başlayan fiyatlarla yurt içindeki tarifesi kapsamında bulunan haklar yurt dışında kullanılabilir. Türk Telekom yurt dışı paket ve tarifelerini incelemek için tıklayınız. Dolayısıyla ekonomik açıdan avantajlı bir kullanım sunduğunu söylemek gerekir.

Üstelik Türk Telekom, faturalı ve faturasız hat sahiplerine yönelik sunduğu özel avantajlar ile ihtiyacınıza göre tarife kullanmanızı sağlaıyor. Mevcut hattınızı değiştirmenize gerek kalmadan yurt dışında olduğunuz geçirdiğiniz süreler boyunca kullanmaya devam edeceğiniz hattınız böylece sizi hem zahmetten hem ek masraflardan kurtarıyor.

Yurt Dışına Hat Nasıl Açılır?

Yurt dışı seyahatinizi daha konforlu hale getirmek ve bu süreç dahilinde boyunca hattınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız yurt dışına hattınızı açmanız gerekir. Yurt dışında hat kullanımı için işleminizi:

  • Uygulamayı kullanarak, işlem yapabilirsiniz.
  • *151# tuşlaması ile arayarak ve
  • 5555’e ücretsiz SMS göndererek işlem yapabilirsiniz.

Bu farklı yöntemlerden sizin için en uygun olana karar verdikten sonra işlemi gerçekleştirebilir ve hattınızın yurt dışına açılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yurt dışındayken hattınızın açık kalması için izlemeniz gereken yol ve yöntemler bulunur.

Yurt dışında bulunacağınız süre, a ne kadar süre boyunca çıktığınız kullanacağınız yurt dışı hat tarifeleri arasından tercih yaparkenmaya çalışırken dikkat etmeniz gereken etkenlerin başında gelir. Buna bağlı olarak Türk Telekom tarafından sunulan ve farklı özelliklere sahip olan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Faturalı ya da faturasız farklı seçeneklere sahip olan yurt dışı hatları sayesinde siz de hattınızı yurt dışında kullanabilirsiniz.ma şansı yakalayabilirsiniz.

Yurt Dışındayken Hat Açılabilir mi?

Yurt dışı hat kullanımı Türk Telekom ile avantajlı hale geliyor. Hattınızı yurt dışına açmak istiyor ancak bunun için vakit ayıramıyorsanız Türk Telekom Mobil Online İşlemler üzerinden kolaylıkla işlem yapabilirsiniz. Böylelikle yalnızca birkaç dakika içerisinde hattınızı yurt dışına açabilir ve yurt dışında kullanım yapabilirsiniz.

Gittiğiniz ülkede arama yapmadan önce numaranın başına ülke kodunu eklemeniz gerekir. Böylelikle hattınız açık iseolduğunda istediğiniz herhangi bir numarayı kolaylıkla arayabilirsiniz. Eğer yurt dışında hattınız ile ilgili merak ettiğiniz ve danışmak istediğiniz bir soru olursa bunun için müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Türk Telekom müşteri hizmetlerine yurt dışından + 90 555 1 500 kodlu numaradan ulaşabilirsiniz. Böylelikle meydana gelebilecek problemler ile ilgili kısa süre içinerisinde destek alır ve problemlerin çözülmesini sağlarsınız.

Yurt dışı hat tarifeleri farklı istekleri ve ihtiyaçları karşılayabilmek adına geniş bir skalayaseçenekler sunar. sahiptir. Türk Telekom müşterilerine özel olarak sunulan ve ayrıcalıklı bir deneyime sahip olmanızı sağlayan bu tarifeler hem faturalı hem faturasız hatlar için geçerlidir. Siz de internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden sizin için en uygun olan tarifeyi bulabilir ve böylelikle yurt dışında da telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yurt Dışına Hat Açma İşleminin Ne Gibi Avantajları Vardır?

Yurt dışında hattınızı aktif olarak kullanıyor olmak sizlere çok sayıda avantaj sağlar. Hattı yurt dışında kullanmak ile elde edilen en önemli avantaj iletişimin hiçbir zaman kesilmiyor olmasıdır. Böylelikle seyahatiniz esnasında internet üzerinden ya da konuşarak halletmeniz gereken işlerden geri kalmazsınız. Seyahat esnasında herhangi bir sebep dolayısıyla aksilik yaşarsanız kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.

Yurt dışı seyahate pek çok kişi tarafından planlanan ve farklı sebepler dolayısıyla gerçekleşen bir seyahattir. Türkiye dışında farklı bir ülkeye seyahat eden kişilerin kafasında çeşitli sorular olur. Bunlardan ilki ise yurt dışında telefon kullanımının mümkün olup olmadığı sorusudur.

Telefon kullanımının bir alternatiften ziyade zorunluluk hale geldiği bu günlerde herhangi bir seyahatiniz esnasında telefonunuzun yanınızda olmaması pek çok farklı probleme yol açabilir. Bu gibi bir durumu yaşamak istemiyorsanız yurt dışına çıkmadan önce yapmanız gerekenler listenizesinde mutlaka hattınızı yurt dışına açmayı eklemelisiniz. Bu sayede yurt dışında internet kullanımı aktif hale gelirken seyahatinizi daha keyifli ve daha konforlu şekilde gerçekleşir.

Türk Telekom yurt dışına çıkacak kullanıcılarına ayrıcalıklı bir deneyim sunar. İnternet üzerinden ya da müşteri hizmetlerini arayarak yalnızca birkaç dakika içerisinde yurt dışı tarifelerinden haberdar olmalarını sağlar. Türk Telekom aboneleri için “Hat yurt dışına nasıl açılır?” sorusuna *151# tuşlayarak arama yapmanızn yeterli olacaktır.

Bunun yanı sıra yurt dışına çıkmadan önce 5555 kodlu numaraya “AC” mesajı attığınız takdirde yurt dışında Türk hattı kullanımımak aktif hale gelir.

Yurt dışında telefon hattı kullanımı pek çok açıdan avantajlı olduğu gibi bu avantajlardan faydalanmak için yapmanız gereken Türk Telekom ile çalışmaktır. Böylelikle hattınızı yurt dışına da kullanmaya devam edebilirsiniz.